• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

IV. ONLINE RESİM VE HAT MÜZAYEDESİ

Müzayedemiz 28 EKİM ÇARŞAMBA günü saat 20.00'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir. Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.Bilgilerinize arz olunur.

Lot: 59 » Hat

AHMED ŞÜKRİ (Bakkal Arif Talebesi)

Sülüs Nesih Kıta, imzalı, Hadis-i Şerifler yazılı, 19x29 cm NOT: Bu yazıda ketebesinde kullandığı ifadeden Bakkal Arif'in öğrencisi olduğu anlaşılmaktadır.

"Ameller niyetlere göredir"
"Amelsiz ilim yaysız ok gibidir."
"Dünyanın izzeti mal ile ahiretin izzeti amel iledir"

"Ahmed Şükri Efendi hüngar çavuşlarındandır.Terceme-i hali ve vefat tarihi malum olmayan hattatımızın bilinen eserlerinden güzel yazdığı anlaşılmaktadır.Çok nadir çıkan kıtalarından birinin ketebesinde Bakkal Arif'in talebesi olduğunu belirtmektedir."

Detaylar
Lot: 60 » Hat

MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI (1898-1964)

Sülüs Nesih Kıta, imzalı, 34x42 cm, Hadis-i Şerif yazılı

Allah Resulü (s.a.v.) buyurdu ki:  Ey Allah’ım (c.c.) nefsimi sana kavuşacağım güne imanla, senin vereceklerine kani olmakla  mutmain kıl. Hükmüne razı eyle. Her gün [bu duayı] üç def’a tekrarla. Allah’ın sevgilisi doğru söyledi. Camiu’s-sagir’den nakl olundu. Ey Allahım, Selat ve Selam Hz. Muhammed (sa.a.v.) tüm âl ve ashabının üzerine olsun.

Meşhur Hattat Mehmed Ataullah’tan naklen yazılmıştır.

 

Detaylar
Lot: 70 » Resim

P. JOHNSON

Ayasofya, imzalı, tuval üzeri yağlıboya, 44x68 cm, 1950 tarihli

"İngiliz ressam P. Johnson'ın İstanbul'da yaşadığı dönemde İbrahim Safi ve Naci Kalmukoğlu ile birlikte resim yaptığı bilinmekte, eserlerinde bu iki sanatçının fırça izlerine rastlanabilmektedir"

Detaylar
Lot: 94 » Hat

NURİ EFENDİ

Sülüs Nesih kıta , Hadisi Şerif yazılı, 19.yüzyıl, imzalı, 23X33 cm

"Kaderiyye bu ümmetin Mecusileridir.Hasta olduklarında ziyaretlerine gitmeyin, öldüklerinde şehadette bulunmayın.Salat ve Selam yaratılanların en şereflisi Allah Rasulunün ve Al ve ashabının üzerine olsun" (Kaderiyye:Kader inancını reddeden düşünce ve inanç akımı)

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki